woensdag 13 augustus 2014

Dinsdag 12 augustus / 7e therapiedag

Vandaag dinsdag hebben we eerst even aan het strand gelegen. Vanochtend was het lekker bewolkt en dus niet zo warm. In de loop van de ochtend kwam de zon er volop door en was er een gevoelstemperatuur van 38 graden. Warm dus maar ja dat was wel enigzins te verwachten.

Na de lunch nog even in het zwembad gehangen en gezwommen tot het tijd was om naar de therapie te gaan. Binnen ging Danique aan de slag samen met Lisette. Ze moest op een grote bal zitten waarbij ze dus leerde om haar evenwicht te houden en dus heel geconcentreerd moest werken. Vanaf de bal moest ze 5 keer een bal in een netje gooien. Dus moest ze ook nog goed tellen en goed kijken waar ze de bal naar toe gooide. Na 5 keer raak een kaartje met een woord uit de mand halen. Uiteraard waren de woorden weer met een G. Ze had dit heel goed gedaan en was heel geconcentreerd.

Buiten aangekomen deze keer dus rechtstreeks naar het dock van Bonnie en Papito. Omdat het therapie-kindje die met Papito zwom nog niet klaar was mocht ze de eerst minuten met beiden dolfijnen zwemmen. Danique genoot er zichtbaar van. Een aantal jaren geleden had ze ook al met Papito gezwommen en nu dus weer een keer. Wat is hij groot geworden. De rest van de tijd ging ze verder met Bonnie die erg goed haar best deed. Op het dock werd een oefening gehouden met geluiden. In diverse potjes zaten items die geluid maakte. Ze moest dus heel goed luisteren en niet afgeleid worden door Papito die ondertussen volop aan het zingen was. Hierna moest ze bij de andere potjes naar de geluiden luisteren en de geluiden die bij elkaar paste bij elkaar zetten. Ook dit ging heel goed.

Tot slot nog lekker kunnen zwemmen met Bonnie die met een hele mooi show de therapie voor de dag afsloot. Tijdens het nagesprek kwam ook nog even Romy, het hoofd van de dolfijntrainers , met ons praten. Ondertussen kwam Danique van achter aangeslopen en liet haar echt behoorlijk schrikken. We moesten er uiteindelijk allemaal wel om lachen.

Hierna terug naar Kontiki om lekker te gaan afkoelen in het zwembad. 's Avonds lekker gaan uit eten,waarbij we tijdens het eten hebben geprobeerd om de "piepstem' van Danique te negeren. Dat is best lastig omdat we natuurlijk wel weten wat ze wil zeggen. We zullen maar zeggen dat we zelf ook aan het oefenen zijn.

Na het eten terug naar het huisje, journaal gekeken en als we de weerberichten zien en horen hoeveel regen er is gevallen dan vinden we het niet erg om nog even hier te blijven!














2 opmerkingen:

  1. Hallo lieve luitjes,geweldig dat jullie van het mooie weer genieten,het is hier niet zo best.Zo Danique jij boft toch wel om met twee dolfijnen te mogen zwemmen en je doet ook goed je best lezen wij. Genieten van de zon en van elkaar met een lieve groet uit Oisterwijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Hanne, Hans , Danique en Sven,

    Heel indrukwekkend wat jullie samen meemaken. Prachtige foto's van dolfijnen en de alles daaromheen bij een goed geschreven verslag van de dag. Nou Danique je hebt hard gewerkt en het weer goed gedaan vandaag.
    Ga zo door

    Groetjes,

    Toos

    BeantwoordenVerwijderen