zaterdag 16 augustus 2014

Vrijdag 15 augustus / 10e en laatste therapiedag

's Morgens op het gemakje ontbijten. Ik ben met Danique naar het strand gegaan. Hans had om 10.00 uur een afspraak met Terence van der Valk. Sven is bij het huisje gebleven. Tegen 10.30 uur is Sven naar het strand bij Hemingway gelopen om nog met Rowen en Tijmen te kunnen zwemmen.

Om 14.00 uur werd de wedstrijd van Feyenoord rechtstreeks uitgezonden bij de sport-bar. Rowen kwam om samen met Sven de wedstrijd te kijken. Na de iet wat late lunch zijn wij naar het CDTC gelopen. Nog even op het strand een praatje met de familie Hurkmans en Kampman, die waren samen aan het genieten van een welverdiende duik in zee. We mochten niet lang praten, want Danique wil heel graag verder lopen naar het CDTC voor de laatste therapie.

Danique wordt opgehaald door Lisette en Isabel om nog een keer heel hard te gaan werken. Ze beseft heel goed dat het de laatste keer is vandaag, maar heeft er wel erg  veel zin in. Binnen hebben ze een parcour uitgezet van allerlei verschillende ondergronden, hard, zacht en ze moet ook balanceren op een balance-bord. Aan het eind van het parcour staat een bak met rijst, waarin 6 kaartjes zitten. Ze mag ze een voor een zoeken, benoemen en via het parcour terug naar Isabel om ze in een volgorde te leggen. Als ze alle zes naast elkaar liggen, draait ze er een om, loopt het parcour en dan moet ze dezelfde omdraaien en benoemen. Daarna 2 omdraaien, benoemen en terugleggen, het parcour lopen en dezelfde eruit pakken enz. Deze oefening gaat heel erg goed. Daarna omkleden en naar Bonnie toe.

Ze heeft lekker gezwommen met Bonnie, en in het begin ook met Papito erbij, en volop genoten, dat was te zien aan de lach op haar gezicht. Op het dock nog gewerkt met massage, door middel van een bal, steeds afgewisseld van grootte en materiaal. Ook dat ging goed, zelfs onder haar voeten. Daarna weer lekker gezwommen met Bonnie en ja helaas is het dan al weer sneller dan je denkt, afscheid nemen van dolfijn Bonnie!










Na het douchen tijd voor het afsluitende gesprek met Lisette en dan is het toch echt afscheid nemen. Danique gaf aan, dat ze als laatste afscheid wilde nemen. Uiteraard moet ze dat wel even netjes vragen aan Lisette en dat doet ze dan ook. Afscheid nemen is niet leuk, ook bij Danique komen de tranen, dus nog even een extra knuffel van Lisette.
Danique krijgt een hele mooie foto en een DVD met foto's van de therapie en de family swim. Ook zit er een DVD in met een mooie film van de therapie.




Op de terugweg is het stil. Sven wil direct naar huis, dus loop ik met hem mee. Danique en Hans maken nog even een praatje bij de familie Hurkmans en Kampman, Tijmen kwam ons namelijk al naar ons toegelopen, hij had ons gezien.












Bij het huisje hebben we op de laptop naar de foto's en film gekeken, deze waren erg mooi. Ze hebben tijdens de therapie ook onderwater gefilmd. Dat is wel heel bijzonder en je ziet de dolfijn dan ook erg goed.

Oeps nu wordt het tijd om te gaan douchen, want vanavond gaan we met de familie Kampman bij Hemingway eten. We hebben lekker gegeten en een hele gezellige avond gehad. Sharon en Danique waren wel erg moe, maar toch hebben ze ook genoten van deze avond!















Bij het huisje aangekomen, zijn we allemaal lekker in slaap gevallen!


2 opmerkingen:

  1. Lieve Hannie en Hans, Danique en Sven.

    Jammer .....maar het is voorbij......maar de herinnering blijft voor jullie aan deze geweldige ervaring samen met Danique bij en met de dolfijnen 2014.
    Nou ik kan me voorstellen dat jullie met een lach en een traan afscheid hebben genomen van deze twee weken zo intensief met elkaar bezig te zijn voor "het goede doel" Al die mensen om jullie heen , de contacten en de therapeuten , nu loslaten. Het was zo fijn , zo goed om zo vakantie te hebben. Veel aandacht voor ieder hoe dan ook. Ook voor degene die jullie verslagen hebben kunnen lezen en dat ook gedaan hebben, was dit bijzonder. Ook zij kunnen veel van jullie therapie leren !!!! en ligt ook voor hen een opdracht .
    Voor mij is het heel duidelijk geworden , wat deze therapie met en bij de dolfijnen kan doen voor Danique en veel andere kinderen. . Ik heb er zelf ook veel van geleerd en kan hier echt iets mee.

    Lieve mensen , laat alles even berusten en geef het ieder voor zich een plekje. Nu nog heerlijk een paar dagen echt vakantie samen.
    Het is jullie gegund omdat ik bij jullie betrokken ben en veel om jullie geef.

    Veel lieve groeten,

    Toos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen hebben jullie twee mooie therapieweken achter de rug. Veel geleerd waar jullie thuis samen mee verder kunnen. En lekker genoten met z'n vieren, ook heel belangrijk! Superleuk om jullie verslagen te lezen met de mooie foto's! Maak er nog een paar mooie vakantiedagen van! We zien elkaar snel in Nederland! We verheugen ons al op jouw mooie film Danique! Xx Dorien en Erik

    BeantwoordenVerwijderen