dinsdag 12 augustus 2014

Maandag 11 augustus / 6e therapiedag


Maandagochtend lekker ontbeten en Danique koos o.a. voor 2 pannenkoeken. Hierna naar het CDTC gelopen om 2 cakes af te geven zodat de therapeuten ook een traktatie hadden vanwege de verjaardag van Danique. Daar nog even met de familie Kampman en Hurkmans gesproken.Omdat de familie Kampman een workshop hadden ging Sharon met ons mee naar de dolfijnenshow en daarna gingen we naar ons huisje waar ze met Hannie en de kinderen lekker ging zwemmen. Voor ons werd door de Marine een oefening gehouden met een helicopter met een bucket water en ze kwamen wel erg dichtbij.
Hierna de lunch en toen was het al snel tijd om naar het CDTC te gaan voor de 6e therapiedag. Danique werd door veel mensen nog gefeliciteerd waarna ze met Lisette naar binnen ging terwijl Hannie en Sven bij de pool gingen kijken waar de zwangere dolfijnen in lagen en waar ook een baby dolfijn zwom die nog maar 1 maand oud was. Binnen hadden ze hard gewerkt aan de letter G wat erg moeilijk is voor Danique. Toch bleek dat ze de letter een paar keer goed uitsprak en was dan ook heel trots. Hierbij had een drukvest aan en gewichtjes aan haar enkels zodat ze meer rust kreeg. Dit werkte heel goed.
Buiten aangekomen hadden ze het dock versierd met slingers maar aangezien het nogal hard waaide werden de 3 slingers al snel 9 slingers. Danique kreeg een feestmuts op waarna de therapeuten samen met Nubia een "liedje" zongen. Het leek dat Nubia vandaag wel zin had maar al snel bleek dat ze er toch de brij aangaf en niet meer terug kwam. Het is ook best moeilijk als je nog maar een paar weken van je moeder bent gescheiden. Dus vrij snel docktime waar ze met kwartetten werd uitgedaagd om de woorden met de G goed te zeggen. Dit deed ze redelijk goed.
Aangezien Nubia geen zin meer had werd besloten om naar het andere dock te gaan om de tijd verder met Bonny door te brengen. Dit ging gelukkig erg goed en had ze een paar snelle rondjes met Bonny.

Bij het eindgesprek bleek dat Danique ook nu weer soms met haar piepstem aan het praten was en Liseette negeerde haar helemaal. Dit is heel lastig voor ons omdat we uiteraard weten wat ze wil zeggen maar de opdracht was om haar dan te negeren. Ook kwam naar voren dat we mochten kiezen om de rest van de therapie met Bonny voor te zetten omdat Nubia te vaak om het eind van de dag geen zin meer had. Na goed overleg hebben we besloten om daar voor te kiezen omdat het wisselen van het dock voor Danique meer onrust gaf en we denken dat dit beter voor haar is.

















5 opmerkingen:

  1. Die nubia!! Bij suze had ze ook al regelmatig geen zin. Hierdoor heeft suze met 4 verschillende dolfijnen gezwommen maar suze maakte dat niet uit. Veel plezier nog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Danique....zo'n verjaardig is wel heel bijzoner! Zaterdag echt jarig en dan maandag nog feest met slingers enz.
    Je bent echt verwend en ik denk dat dit komt door dat jij zo je best doet.
    Ga zo door....Samen nog heel veel plezier.

    lieve groet,

    Toos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo lieve luitjes,maar Danique wat heb jij een leuke verjaardag gehad en dan zo'n mooie tas.En maandag de slingers op het dock zo te lezen doe je goed je best ga zo door wij zijn trots op je!
      Die nubia is toch wel een kleine deugniet maar wel fijn dat je nu met bonnie mag zwemmen.Veel groetjes opa en oma

      Verwijderen
  3. Een reactie plaatsen via de telefoon lukte maar niet dus nu maar even achter de laptop gekropen.. Gefeliciteerd lieve Danique met je 18e verjaardag ! Wat bijzonder om dat daar te mogen vieren ! Ook voor je papa, mama en broertje natuurlijk ! Zo te zien vermaken jullie je prima ! Leuk om jullie te volgen en wat een geweldige foto's ! Geniet nog maar lekker saampjes ! Lieve groetjes uit Waalwijk van Nicolle en familie ps: doe ze daar bij het CDTC maar de groetjes van ons :-) (ook Rudolf want volgens mij zie ik die op 1 van de foto's..)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi luitjes ten eerste nog gefeliciteerd met Danique en mooi om de foto's en de verhaaltjes te lezen en wat vliegt de tijd toch hard he als je daar bent het is zo weer voorbij maar wens jullie nog een fijne dolfijne vakantie toe met veel liefde en doe de groetjes maar aan de cdtc
    groetjes berry rosita en raymano

    BeantwoordenVerwijderen