zaterdag 9 augustus 2014

Vrijdag 8 augustus / 5e therapiedag

's Morgens allemaal op tijd naar het ontbijt. We gaan vandaag naar Willemstad, kijken of we nog een cadeau voor Danique kunnen kopen. We wachten op de bus. Maar welke bus moeten we hebben? Er zijn er al een aantal gestopt en die hebben we afgewezen. Komt er wel een grote stadsbus, zoals we gewend zijn in Nederland? Bij navraag blijkt dat we die busjes wel moeten hebben, dus de eerstvolgende houden we aan. Voor 2,60 antiliaanse gulden p.p. mogen we mee naar Willemstad.

















We hebben over de markt gelopen, gekeken of er een cruise boot in de haven lag, maar helaas die was al weer vertrokken! Over de pondjesbrug gelopen en de brug ging achter ons open voor een boot. In Willemstad kun je merken, dat het proces tegen de verdachte van de moord op de politicus op dit moment gaande is. Er is opvallend veel politie op straat en bij de 'rechtbank' staan zwaar bewapende agenten en de omgeving is afgezet.

Wat winkels in geweest, Sven heeft nieuwe havaianas, slippers gekocht. Danique een mooie korte broek met hemdje. Daarna op het terras nog wat gedronken. Danique had een 'hello kitty' tas gezien, die ze erg graag wilde hebben, zo graag zelfs, dat ze niet meer verder wilde kijken. met enige tegenzin en tegenwerking toch verder gegaan. Sven en ik zijn de tas gaan halen, toen Danique en Hans nog op het terras zaten. Als het goed is hebben we dus een verrassing morgen voor haar.Terug naar het 'busstation' gelopen en de bus terug genomen.






Bij het huisje lekker afkoelen in het zwembad, alleen ons zwembad heeft nog redelijk wat water, de andere zwembaden zijn bijna leeg. Het is dus wat drukker bij ons. Later blijkt dat de pomp van het zwembad stuk is en ze werken er erg hard aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Vandaag slaan we de lunch een keer over, dan hebben we ook wat meer tijd om te zwemmen.



Tegen 15.00 uur loop ik met Danique naar het CDTC, wel vervelend onze pasjes werken niet, dus moeten we helemaal buiten om lopen. Sven en papa gaan wel naar de receptie om te kijken waarom ze niet meer werken. Onderweg nemen Danique en ik een lekker ijsje, Danique chocolade-ijs en ik neem cocosnoot, erg lekker bij deze tropische temperaturen. Wel dooreten want het ijs smelt snel!!!
Bij het CDTC gewacht op Lisette en Isabelle even de wat mindere prettige ervaring in Willemstad gedeeld met Lisette, mag niet van Danique, maar ik had al gezegd, dat ik het wel zou doen.

Hans en Sven komen ook aangelopen en we zitten buiten even op een bankje in de schaduw van de boom. Paul, de psycholoog, komt naar buiten gelopen. Jouw moet ik eigenlijk even hebben zegt hij en wijst naar Sven. Op zich goed, dat het gesprek, waar we al wel om gevraagd hadden, onverwachts plaats vindt. Geen tijd om na te denken, zo het gesprek in. Ze gaan lekker buiten zitten op een afgelegen rustige plek.

Danique komt inmiddels naar buiten en gaat richting het dock. Als alle therapiekinderen naar beneden zijn gaan we ook naar beneden. Danique gaat in het water om te zwemmen met Nubia, maar helaas de ring drijft weg en Nubia is nergens meer te zien. O ja ze zwemt bij ons onder langs! Nou dan eerst maar werken op het dock, dat moet tenslotte ook gebeuren. Ze gaat een memory spel doen met plaatjes en daarbij moet ze het woord zoeken. Dat ging verrassend goed, zei Lisette, alleen bij mus en muts werd het dan wat lastiger, zeker als het te snel gaat.

Sven komt met Paul naar ons toe. Sven heeft een goed gesprek gehad met Paul en we krijgen een goede feedback. De situatie in Willemstad, deze ochtend, is een uitstekend voorbeeld om bespreekbaar te maken hoe iedereen dit ervaart en hoe te handelen in een dergelijke situatie.We hebben dit ook uitvoerig met Paul en Sven besproken en het was echt weer een goed leermoment voor ons allemaal. Naar Danique toe moeten we dus consequent zijn en negatief gedrag negeren. Dat zal niet altijd meevallen maar we gaan ons best doen. Paul geeft ook aan dat Sven is geworden wie hij is, omdat wij samen met hem de grenzen hebben gesteld, door middel van consequent straffen en belonen. Voor Danique moeten we deze grenzen ook duidelijk gaan maken, waardoor haar gedrag vanzelf gaat veranderen zegt Paul.

Bij de nabespreking vertelt Lisette, dat ze binnen hadden geoefend met een grote bal. Ze moest op de bal gaan liggen, rollen naar een bak met rijst, waar dan kaartjes in zaten met woorden. Ze moet een kaartje uit de bak pakken en lezen welk woord erop staat. Danique vindt dat erg leuk en wordt iets te enthousiast, waarop Lisette haar corrigeert en dat gaat heel goed geeft Lisette aan. Geoefend op de letter 'r' en 'g'. De letter 'r' ging goed maar de letter 'g' is nog niet helemaal gelukt. Volgende week verder oefenen.
We nemen afscheid en wensen elkaar een fijn weekend! Lisette en Isabelle wensen haar ook een hele fijne verjaardag.







3 opmerkingen:

  1. Hallo familie Kuijpers,

    Dit zal voor jullie ook vast een bijzondere ervaring zijn als je terugkijkt op de eerste keer therapie met de dolfijnen en dan waar je nu inmiddels bent met Danique. Prachtig.
    Die tas zal ze geweldig vinden, leuk hoor zo'n verrassing !

    Geniet ze nog, succes met de tweede week therapie en alvast een goede reis terug,

    groetjes,
    Cees Jan, Monique, Cas, Stan en Minke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zijn inmiddels alweer een paar dagen in het natte Nederland. Wij zijn thuis bezig met suze met de tios can Paul. Werkt wel masr negeren blijft erg lastig met een volhoudende suze maar we doen ons best. Succes met de tweede week en blijf genieten zeker van het weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lieve Luitjes een goed verslag en voor jullie heel leerzaam.En was Danigue blij met haar tas? Fijn dat de kaart op tijd is aangekomen en Hans heeft ze haar eerste wijntje gedronken?Wij horen wel of ze het lekker heeft gevonden.Geniet van het weekend en succes volgende week.Groetjes opa en oma.

      Verwijderen