dinsdag 5 augustus 2014

Maandag 4 augustus / 1e therapiedag

Na het ontbijt zijn Danique en Hans met het busje van Vreugdenhil boodschappen gaan doen. Sven en ik zijn op ons gemak richting het Sea Aquarium (CDTC) gelopen. Daar kwamen we het busje nog tegen met Danique en Hans er in. We hebben wat rondgekeken bij het Sea Aquarium en nog met de andere therapiegezinnen gesproken over hun ervaring van de eerste therapiedag, zij waren om 8.00 uur gestart met hun therapie. 
 
Om 10.30 uur was er een algemene informatiebijeenkomst, eerst deed Esther, hoofd dolfijntrainsters, haar verhaal over de therapiedolfijnen en daarna Karin zij is office manager van het CDTC over wat algemene zaken en de workshops e.d. na afloop van de bijeenkomst zijn we teruggelopen naar Kontiki.
 
Met z'n allen gaan lunchen en daarna heeft Danique haar tas gepakt voor de eerste therapie. We zijn op tijd vertrokken, Danique kon toch niet meer wachten en is een beetje gespannen, welke therapeut zal ik krijgen en welke dolfijn? Op het CDTC is het wachten op de kennismaking met de therapeut Lisette en de stagiaire Isabelle. Danique gaat met Isabelle naar binnen en Sven, Hans en ik hebben het gesprek met Lisette over  wie is Danique, wat kan Danique en het belangrijkste wat zijn de doelen voor deze therapie!
Lisette gaat naar binnen voor de binnentherapie met Danique en na een half uur komen de kinderen naar buiten voor het werken op het dock en zwemmen met de dolfijn. Danique heeft dolfijn Nubia, het jongere zusje van Chabelitta, ze is ruim 3 jaar en pas een paar weken geleden gescheiden van haar moeder, die nu in het gedeelte ernaast zit. Danique doet goed haar best en geniet weer volop, big smile, maar Nubia wil niet echt, ze zwemt ver weg van het dock. Esther, hoofd van de dolfijntrainsters besluit dan ook om de therapie van Danique voort te zetten met dolfijn Bonnie, de grote vriendin van Papito. Dit gaat heel goed, alleen Papito is een beetje jaloers, omdat hij z'n vriendin nu moet delen met Danique. 
 
Na afloop van de therapie hebben we nog een gesprek met Lisette, Danique mag zelf vertellen wat ze hebben gedaan. Deze eertse therapie is voornamelijk even wennen aan elkaar en vanaf morgen gaan ze echt hard werken, dat heeft Danique afgesproken met Lisette. De klik is er met Lisette dus dat gaat helemaal goedkomen.
 
 
 
Nog even afkoelen in het zwembad en daarna klaarmaken voor het avondeten. 
Danique is moe van de therapie en slaapt vrijwel direct als ze haar kussen ziet!

3 opmerkingen:

  1. Succes Danique! Doe je best, samen met Bonnie! En supermooie foto's zeg! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Z0 Danique dat heb je mooi gedaan voor de eerste dag en de foto's zijn erg mooi wij zijn trots op jou!Morgen weer goed je best doen.Hier alles goed met lieve groet Opa en Oma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel succes Danique
    Hans, Hanny, Sven geniet van de mooie momenten van deze bijzondere vakantie
    Gr. Carla

    BeantwoordenVerwijderen