vrijdag 15 augustus 2014

Donderdag 14 augustus / 9e therapiedag

Vanochtend na het ontbijt met het busje naar Willemstad gegaan. We willen voor Lisette, Isabel en Romy een bedankje kopen. We zijn terug gegaan naar de pondjesbrug. Aan de overkant van de burg zit een vrouwtje, die mooie schilderingen maakt op drijfhout. We geven de namen door, die we op de houten schilderijtje willen hebben en gaan daarna nog even winkelen in Willemstad. Aan het water bij de pondjesbrug ook nog even een terrasje gepikt. Het is ook vandaag weer erg warm en ook benauwd, maar niet klagen in Nederland is het een stuk frisser en natter, volgens de berichten.



















Nadat we de schilderijtjes hebben opgehaald zijn we met het busje terug gegaan naar Kontiki.
Lekker even afkoelen in het zwembad en nog wat drinken bij ons huisje.

Na de lunch gaat Sven met Joëlle naar Rowen en Tijmen op het strand bij Hemmingway. Ze gaan met z'n allen zwemmen en hebben veel plezier.

Tegen 15.00 uur loop ik met Danique naar het CDTC, we gaan eerst een dolfijntje kopen, geen Nubia en ook geen Bonnie, maar en dolfijn met een mooie trui aan. Dan is het al weer tijd voor de therapie. Lisette en Isabel komen Danique halen voor de binnentherapie.

Tijdens de binnentherapie zie ik Rowen, Joëlle en Sven met Hans op de brug lopen. We gaan weer even van de brug afspringen. Sven en Joëlle komen met Hans naar het CDTC. Rowen zwemt terug naar het strand waar Marion, Patrick en Tijmen zitten.

 Binnen moet Danique op een soort groot skate-bord gaan liggen en zich van de ene naar de andere kant van de ruimte verplaatsen. Aan de andere kant staan de schildpadjes. Het schildpadje zegt twee woorden en Danique moet terug op het skate-bord naar Isabel. Daar moet ze de twee woorden goed uitspreken en dan krijgt ze de bijbehorende plaatjes. Het uitspreken van de woordjes gaat goed. Danique blijft soms bij de schildpad staan en begint dan te praten, welke woordjes de schildpad heeft gezegd en vergeet dan even, dat ze terug moet naar Isabel op het skate-bord en daar de woordjes moet zeggen, zodat ze de plaatjes krijgt. Het gaat steeds beter om de oefening volledig te doen. Na het werken zegt Lisette, Danique ga je maar omkleden en Lisette gaat in gesprek met Isabel. Danique blijft staan en wacht tot Isabel en Lisette klaar zijn met hun gesprek en vraagt dan heel netjes aan Lisette wil jij mijn zwempak even pakken. Daarna omkleden en naar het dock.

Eerst even lekker in het water, zwemmen met de dolfijnen, 2 dolfijnen Bonnie en Papito, omdat Raffael eerst op het dock gaat werken. Ze heeft weer veel plezier in het water en geniet zichtbaar!
Op het dock hebben ze weer memorie gedaan en dat ging ook erg goed, woordjes en plaatjes bij elkaar zoeken. Nu ging Bonnie naar Raffael toe, kon hij ook even met 2 dolfijnen zwemmen.

Helaas het is al weer tijd om te zwaaien naar Bonnie, tot morgen!!!




















We waren speciaal vandaag naar Willemstad gegaan, omdat Romy op vrijdag altijd vrij is. Maar waar is Romy vandaag? We zien veel dolfijntrainsters maar geen Romy. Bij navraag in het kantoor bij Karin blijkt dat ze een extra vrije dag heeft vandaag! Oeps en wat nu.
Gelukkig blijkt al snel, dat ze om 17.00 uur haar vriend Jeroen, die films en foto's maakt bij het CDTC van de therapie, komt ophalen. Jeroen zal haar een sms sturen en vragen of ze nog even het terrein op komt.
Nu kan Danique toch nog haar cadeautjes geven aan Lisette, Romy en Isabel. De foto volgt morgen, dan is het pas echt de laatste dag, helaas, het is weer erg snel voorbij gegaan.

Na de therapie lopen we terug naar Kontiki, Sven en Joëlle springen nog een keer van de brug en zwemmen naar de duikschool, waar ze met een trapje uit het water kunnen. De sprong hebben we natuurlijk even vastgelegd op film!




Bij het huisje nog even afkoelen in het zwembad en wat drinken.
Na een verfrissende douche gaan we eten bij Cabana.


3 opmerkingen:

  1. . Danique je hebt vandaag weer goed je best gedaan, super!!!! Nu nog een dagje bij de dolfijnen Danique en dan nog heerlijk een paar dagen vakantie op Curaçao samen met Pap, Mam en Sven.
    Geniet ervan al is het warm bij jullie. Ik zal proberen of ik mooi weer voor jullie kan bestellen volgende bij thuiskomst,( grapje) zodat de overgang niet zo groot is.

    groetjes,
    Toos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Danique ook vandaag heb je weer goed je best gedaan en morgen is het weer je laatste therapie dag.Sven je kunt niet alleen goed schuren soppen afwassen maar ook een fantastische sprong maken vanaf de brug volgend jaar naar Mostar.Lieve groet voor jullie opa oma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thuis wifi maar geen computer...dus nu snel alle verhalen gelezen en gezien! En dat we toch de 18e verjaardag van danique hebben gemist...alsnog proficiat danique!
    Jammer dat nubia zo eigenwijs is maar fijn dat bonnie en kanoa ook geweldig zijn. Gaat kanoa nog steeds achteruit de stok over?
    Mooi dat sensorische integratie werkt bij danique, thuis aan de slag. En nauurlijk helemaal met het negeren, succes want dat zal niet makkelijk zijn! Maar eerst daar nog flink genieten, in gils gebeurt er niets bijzonders...gewoon regenbuien zoals ze die in curacao kennen maar dan bij ca 18gr
    Gr patrick, dorien steef en elle

    BeantwoordenVerwijderen