donderdag 7 augustus 2014

Woensdag 6 augustus / 3e therapiedag

Vanochtend toen we opstonden was het zwembad helemaal leeg. Na het ontbijt waren ze het zwembad al weer aan het schoonmaken. Nog voor de middag was het zwembad bij het huisje van de familie Kampman al weer helemaal gevuld met water. Sven is met z'n snorkelspullen vertrokken naar dat zwembad.

Vroeg in de middag was er een workshop van Paul, de psycholoog, over belonen en bekrachtigen. Sven is met mij meegegaan naar de workshop. We kregen veel herkenbare voorbeelden en ook tips hoe hier mee om te gaan. Bij Danique is het vooral zaak om negatief gedrag te negeren, maar dan ook echt negeren, zodat ze weet dat ze geen respons krijgt, niet positief en niet negatief.

Na de workshop terug naar Kontiki. Danique en Hans hebben hun lunch al op. Na de lunch nog even foto's uploaden voor bij de weblog, ging erg goed bij de receptie dit keer, vandaar wat meer foto's. Dan is het al weer tijd voor de therapie, Sven mag vandaag mee op het dock. Binnen heeft Danique weer geoefend met druk een grote bal over haar heen, was goed zei ze deed geen pijn. Ook weer geoefend met de letters, zonder plaatjes, dat kon ze wel had ze gezegd, maar dat was toch nog wel een beetje moeilijk. Met wat hulp kwam ze een heel eind.







Ze mocht weer zwemmen met Nubia, ging even goed, maar toen Danique de hoepel vroeg ging ze er met de hoepel van door. Ze ging zelf spelen en liet de rest gewoon wachten. Sven had haar eigenlijk mogen laten springen, maar dat ging nu niet. De rest van de therapie deed ze het goed. Na het werken op het dock mochten wij ook dichterbij komen en konden wij foto's van dichtbij maken. Op het laatst vroeg Danique nog om de stok en kon Sven Nubia alsnog laten springen.











Terug naar Kontitki, Sven ging nog even zwemmen om af te koelen. Daarna opfrissen en lekker eten bij Cabana Beach, We zijn nu al weer 1 week in CuraƧao, de tijd vliegt!

Voor de liefhebbers nog een filmpje, het is nu gelukt!!!





2 opmerkingen:

  1. He familie Kuijpers,

    Het ziet er weer uit dat jullie volop aan het genieten zijn. Vooral doen en maak er mooie dagen en weken van. Succes met de therapie en de vakantie.

    De Bressertjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede morgen allemaal nu ik naar jullie zit te schrijven liggen jullie nog te slapen.Het gaat goed met de therapie begrijp ik fijn is dat en je kunt er thuis mee aan de slag.En Sven heb jij het ook naar je zin?Geniet er samen van wij bellen zaterdagochtend om 8uur en hopen dat de kaart is aan gekomen.Lieve groet uit Oisterwijk

    BeantwoordenVerwijderen