woensdag 13 augustus 2014

Woensdag 13 augustus / 8e therapiedag

Wat vliegt de tijd, we zijn al weer 2 weken op Curaçao en nog maar twee dagen therapie te gaan,
maar ja nu nog even lekker genieten.

's Morgens op tijd opgestaan met Sven, samen naar het ontbijt gegaan en daarna naar het CDTC gelopen,
vandaag was dolfijntrainersdag bij de kids club, dus daar wil Sven wel naar toe. Samen met Joëlle en uiteindelijk weten ze Rowen ook over te halen. Anouk, de dolfijntrainster hoeft er niet echt veel moeite voor te doen. Nadat ze zijn vertrokken met de kids club loop ik terug naar Kontiki. Danique en Hans zitten nog aan het ontbijt.

Om 10.30 uur heb ik een workshop van Paul, 'ontspanningsoefeningen bij stress'. Danique wil graag mee naar het CDTC en gaat met Hans naar de dolfijnenshow. Helaas heeft er zojuist een cruiseboot aangelegd in de haven van Curaçao, dus het is enorm druk bij het CDTC, maar ze hebben een plekje kunnen vinden. Er waren 5 show dolfijnen en zelfs 2 met een bootje op zee.
De workshop was eigenlijk een open deur, in stress situaties zelf op een snelle manier tot rust komen, waardoor de situatie beter beheersbaar is. De oefening zelf vergt nog wel enige oefening.

Na de workshop terug naar Kontitki, helaas het zwembad was leeg, dus even niet zwemmen in het zwembad. Danique probeert het in het zwembad bij de familie Kampman, helaas die was ook al leeg. Hans gaat naar zee en ik ben zelf even onder een koude douche gaan staan, even afkoelen.
Sven Rowen en Joëlle hebben het erg gezellig gehad bij de kids club, alleen het was niet helemaal wat ze ervan verwacht hadden. Na de kids club met Rowen nog bij ons in een ander zwembad gezwommen.

Na de lunch was het voor Danique weer tijd om haar tas te gaan inpakken voor de therapie. Ik ben met Danique naar het CDTC gelopen. Sven was nog even met Rowen gaan zwemmen en ze komen naar de therapie van Danique kijken. Ook Pamela, Sharon, Joëlle en Feline komen naar de therapie van Danique kijken, Richard gaat even boodschappen doen bij Vreugdenhil. Een nieuwe uitdaging voor Danique heel veel aandacht en toch concentreren op Bonnie de dolfijn.
Ze deed het suuuppper goed, een keer zwaaien bij het dock en daarna volledige concentratie



 


Binnen heeft ze ook heel goed gewerkt. Er lag een 'fat boy' / zitzak met een laken erover. Ze moest onder het laken doorkruipen en aan de andere kant stonden schildpadden. De schildpad is ingesproken door Lisette met  een 3-tal woorden, ze moet onder het laken terug naar Isabel en de drie woorden herhalen, waarna de voorwerpen worden gepakt. Lisette merkt ook dat Danique pas tot iets komt als er iets gevraagd wordt. Weinig eigen initiatief. Isabel en Lisette hebben zitten wachten, maar er kwam niets, waarna ze het initiatief bij Danique hebben gelegd. Dat ging nog niet van harte maar uiteindelijk kwam ze wel met iets. Dit gaan we nog even verder oefenen.

Op het dock geoefend met een kleurendobbelsteen. De plaatjes met woorden liggen onder een gekleurd dekseltje. De kleur die ze gooit met de dobbelsteen bepaald het dekseltje. Daarna moet ze het woord goed uitspreken wat op het kaartje staat, dat onder het dekseltje ligt. Ook nu weer goed gewerkt.

Bij Lisette aangegeven, dat ik thuis toch nog aan de slag wil met sensorische integratie. Ik heb tijdens de workshop van Ricarda begrepen, dat dit een van de basiselementen is in de ontwikkelings-piramide. Het fundament moet goed zijn om verdere ontwikkeling mogelijk te maken. Danique heeft ook tijdens de therapie aangegeven, dat ze de diepe druk, middels de bal, het deken, het drukvest als zeer prettig ervaart. Hierdoor wordt ze zich meer bewust van haar eigen lichaam, waardoor ze zich daarop concentreert en dus minder bezig is met omgevingsprikkels. We gaan eraan werken!

Nu is het tijd voor een verfrissende douche!!!! Daarna lekker uit eten en tijd om de weblog af te maken door foto's te uploaden bij de receptie. Ook Pamela is druk bezig met het bijwerken van hun weblog.










1 opmerking:

  1. Hallo beste mensen,

    Ja de tijd gaat snel. Danique heeft heel veel opdrachten gekregen en goed gedaan. Wat fijn dat jullie een aantal leerpunten hebben aangedragen gekregen om samen met Danique anders om te kunnen gaan.
    Hans en Hannie heel indrukwekkend hoe jullie de therapie en de dag verwoorden. Weer knap gedaan vandaag.

    Hannie ik hoor t.z.t. graag je ervaring met de workshop 'ontspanningsoefeningen bij stress'

    Ik kijk met spanning uit naar het volgende verslag met foto's.

    Geniet van het mooie weer , het is hier het kil en nat

    groetjes,
    Toos

    BeantwoordenVerwijderen